Aangifte van ongeval - KFC Baasrode

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Aangifte van ongeval

Aangifte van ongeval

Wat te doen bij ongeval?


Wie een blessure oploopt tijdens een training, wedstrijd of andere activiteit met onze club, dient zo snel mogelijk de Gerechtigd Correspondent op de hoogte te brengen.

Bij haar kan je een formulier ‘Aangifte van ongeval‘ aanvragen. Ook via je trainer of afgevaardigde kan je hier voor terecht. De formulieren zijn beschikbaar in onze kantine maar kan je ook downloaden via deze link. Let er wel op dat je het formulier recto verso afdrukt want anders wordt de aangifte niet aanvaard door de voetbalbond.

Het formulier moet deels ingevuld worden door de speler of de club en deels door de dokter. Bezorg het formulier zo snel mogelijk ingevuld terug aan onze Gerechtigd Correspondent. Vergeet hierbij zeker niet om een klever van de mutualiteit bij te voegen! Ongevalsaangiften die niet binnen de 14 werkdagen zijn opgestuurd naar de voetbalbond worden immers niet meer aanvaard.

Zodra de voetbalbond het formulier heeft ontvangen, krijg je een nieuw formulier thuisbezorgd. Dit ‘Attest van genezing’ moet door de behandelende arts worden ingevuld zodra de kwetsuur volledig is  genezen.

Bezorg ook dit ingevulde formulier aan de Gerechtigd Correspondent samen met het volledige detail van de facturen, tussenkomst van het ziekenfonds of andere relevante documenten. Zodra de voetbalbond deze informatie ontvangt, is de ongevalsaangifte afgesloten en kan de speler de trainingen en wedstrijden hernemen.

Indien je na genezing toch hervalt in de oude blessure, moet een nieuwe aangifte worden gedaan aangezien het eerdere dossier al is afgesloten.

Belangrijk:


Wie is er door de verzekering gedekt?
Enkel spelers, trainers, verzorgers, begeleiders die door KFC Baasrode aangesloten zijn bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), zijn gedekt door deze verzekering. 


Wat wordt door de verzekering gedekt?
De blessure dient direct gelinkt te zijn aan de voetbalactiviteit van het slachtoffer. Epilepsie, spataderen en verkoudheden zijn, bij wijze van niet limitatief voorbeeld, niet gedekt. Een letsel als gevolg van het zelf dragen van een bril is evenmin gedekt.

Wat wordt er vergoed door de verzekering?
Basisprincipe is dat deze verzekering enkel terugbetaalt wat er niet door je gewone ziekteverzekering terugbetaald wordt.

In principe wordt er tegemoet gekomen in de dokters-, apothekers- en ziekenhuiskosten en andere kosten van die aard. Ook de kosten van vervoer per ziekenwagen zijn gedekt, wanneer dit op basis van de aard van het ongeval vereist is. Voor tandprothesen komt de verzekeraar tussen voor een maximaal bedrag van 150 EUR per vervangen tand, met een maximum van 600 EUR per ongeval.

Belangrijk is ook dat er slechts tussenkomt is voor de kosten van de kinesisten indien de behandelende geneesheer dit voorschrijft en de voetbalbond hiervoor zijn toestemming geeft

Voor producten die niet vermeld staan als terugbetaalbare geneesmiddelen (bv tape, huur krukken..) is er eveneens geen tegemoetkoming.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!